Perancangan La Font Cafe And Patisserie dan Pengembangan Rancangan Puskesmas Kota Ratu

Manik, Larasanti Pandan (2021) Perancangan La Font Cafe And Patisserie dan Pengembangan Rancangan Puskesmas Kota Ratu. Masters thesis, Institut Teknologi Sepuluh Nopember.

[thumbnail of 8013201026-Master_Thesis.pdf] Text
8013201026-Master_Thesis.pdf - Accepted Version
Restricted to Repository staff only until 1 October 2023.

Download (4MB) | Request a copy

Abstract

Perancangan La Font Cafe and Patisserie
Cafe merupakan tempat berkumpul, menikmati makan dan minum serta melakukan berbagai aktivitas menjadi tempat yang esensial dalam kehidupan masyarakat saat ini. La Font Cafe & Patisserie dirancang untuk menjadi tempat umum yang dapat menampung masyarakat untuk memenuhi kebutuhan bersosialisasi, tempat yang nyaman untuk menikmati sajian makanan dan minuman, dan untuk kegiatan hobi seperti membaca buku, acara fotografi, serta untuk melakukan pekerjaan seperti perjanjian bisnis atau kesepakatan dan sebagainya. Konsep yang ditawarkan adalah Homey Cafe yang menghadirkan kesan seperti berada di rumah sendiri dengan menciptakan suasana kafe yang tenang, terapeutik, dan tidak bising yang dapat dicapai dengan pengaturan lighting & sound system tujuannya adalah untuk menarik pelanggan untuk datang dan menikmati fasilitas di dalamnya.
2. Abstrak Pengembangan Rancangan Puskesmas Kota Ratu
Puskesmas merupakan fasiltas kesehatan tingkat pertama yang bersifat preventif akan sangat menunjang terwujudnya peningkatan kesadaran, kemauan dan kemampuan hidup sehat masyarakat. Puskesmas Kota Ratu merupakan puskesmas yang dibangun berdasarkan komitmen bersama warga Kota Ratu untuk meningkatkan kesejahteraan dan kesehatan masyarakat. Puskesmas ini merupakan fasilitas layanan kesehatan tambahan dari puskesmas yang sudah ada sebelumnya. Peningkatan fasilitas dan pelayanan pada puskesmas ini ditekankan pada pelayanan umum (poliklinik) dan peningkatan kapasitas ruang bagi staff & karyawan puskesmas. Pengembangan puskesmas ini bertujuan untuk merealisasikan sebuah kualitas ruang yang sehat. Kualitas ruang sehat ini meliputi tersedianya udara yang sehat, pencahayaan yang cukup serta rasa tenang. Pencapaian kualitas tersebut melalui prinsip Eko-Arsitektur yang meliputi pengolahan bentuk, interior dan eksterior sehingga tercipta sebuah bangunan yang terintegrasi dengan lingkungannya dan menciptakan sebuah lingkungan sehat secara mikro (bangunan) dan makro (lingkungan).
====================================================================================================
Abstract of Design La Font Cafe and Patisserie
Cafe & Patisserie as a place to gather together, enjoy eating and drinking also doing a variety of activities become an essential place in the life of today's society. La Font Cafe & Patisserie is designed to be a public place that can accommodate the community to meet the need for socializing, a comfortable place to enjoy food and beverage offerings, and for hobby activities such as reading books, events photography, as well as to do the job like a business agreement or deal and so on. Attractive design, capable of attracting visitors to come in. The concept offered is Homey Cafe, which presents the impression of being at home by creating a calm, therapeutic, and not noisy cafe atmosphere which can be achieved by setting the lighting & sound systems in order to attract customers to come in and enjoy the facilities inside.
2. Abstract of Design Development of Public Health Facility in Kota Ratu
Puskesmas is a first-level health facility that is preventive in nature and will greatly assist in the realization of increased awareness, willingness and ability to live a healthy community. The Kota Ratu Health Center is a health center that was built based on the joint commitment of the residents of Kota Ratu to improve the welfare and health of the community. This puskesmas is an additional health service facility from the existing puskesmas. The facilities and services at this puskesmas are improved in public services (polyclinics) and increased space capacity for puskesmas staff & employees. The development of this puskesmas aims to realize a healthy quality space. The quality of this healthy space includes the availability of healthy air, adequate lighting and a sense of calm. The achievement of this quality is through the principle of Eco-Architecture which includes the processing of forms, interiors and exteriors so as to create a building that is integrated with its environment and creates a healthy micro (building) and macro (environmental) environment.

Item Type: Thesis (Masters)
Subjects: N Fine Arts > NA Architecture > NA2750 Architectural design.
Divisions: Faculty of Civil, Planning, and Geo Engineering (CIVPLAN) > Architecture > 23101-(S2) Master Thesis
Depositing User: Larasanti Pandan Manik
Date Deposited: 08 Sep 2021 09:03
Last Modified: 08 Sep 2021 09:03
URI: http://repository.its.ac.id/id/eprint/90602

Actions (login required)

View Item View Item